3 juli 2018 MakelaarsTip

Vier punten die je mag verwachten van jouw perfecte makelaar!

Hoe vind je jouw perfecte makelaar? Hieronder hebben we vier punten voor je verzameld waar je op moet letten bij het vinden van een makelaar. Je huis verkopen doe je niet dagelijks. Je wilt toch dat je huis voor de beste prijs verkocht gaat worden?

1. Geen verrassingen

Een makelaar wordt betaald door een percentage van de verkoopprijs van jouw huis te ontvangen. Dit wordt ook wel ‘courtage’ genoemd. Dit percentage wordt van tevoren met je overlegd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

2. Ervaring

Je huis verkopen, iets wat je niet dagelijks doet. En dan wil je natuurlijk dat de makelaar het beste resultaat behaalt. Daarom is het belangrijk dat jouw perfecte makelaar ervaring heeft met jouw type woning. Zodat hij jouw woning voor de beste prijs verkoopt.

3. Goede presentatie

Bij de verkoop van je huis is het enorm belangrijk om verzekerd te zijn van een goede presentatie op internet. Het is van belang om gevonden te worden op internet en op te vallen tussen alle andere huizen die te koop staan in de regio.

4. Realistische waardebepaling

Een makelaar stelt de waarde van jouw huis vast. Sommige makelaars geven standaard een hoge waarde op, zodat klanten geloven dat ze bij hen meer voor hun huis krijgen dan bij andere makelaars. Dat leidt er helaas toe dat het huis vaak te lang en voor een te hoge prijs te koop staat, om uiteindelijk voor een lagere prijs te worden verkocht.

Doe de gratis waardebepaling om erachter te komen wat jouw huis waard is!

Beste makelaar vinden