17 juli 2018 MakelaarsTip

Vandaag je huis in de verkoop? Morgen verkocht voor de hoofdprijs

De “verkoopkans” van woningen die te koop komen, neemt erg hard toe. Maar liefst 72 procent van de nieuw in aanbod gekomen woningen zijn binnen 90 dagen verkocht. Dit vermeld makelaarsorganisatie NVM op basis van de nieuwste cijfers.

Een huis staat volgens de laatste peiling gemiddeld slechts 45 dagen te koop, dat is 16 dagen minder dan jaar eerder. Van de nieuw in aanbod gekomen huizen is bijna driekwart binnen 3 maanden verkocht. Dit is het hoogste percentage van de afgelopen eeuw.

Door slinken van het aanbod hoeven verkopers zich geen zorgen te maken dat zich geen kopers melden. Sterker, de belanghebbende bieden ondertussen fors tegen elkaar op om het huis te bemachtigen. Uit de cijfers blijkt dat vorig kwartaal een derde van de verkochte huizen boven de vraagprijs van de hand is gedaan. Ook dit is een record.

De prijs van de gemiddeld te koop staande woning ligt nu op 375.000 euro. De vraagprijzen komen daarmee al dik 10 procent hoger uit dan een jaar geleden. Dat geldt ook voor nieuwbouw: de prijs van de gemiddeld verkochte nieuwbouwwoning is in een jaar tijd met ruim 14 procent toegenomen tot 339.000 euro.

MakelaarsTip helpt je graag jouw woning te verkopen. Doe de gratis waardebepaling en laat ons jouw perfecte makelaar vinden!

Beste makelaar vinden