31 juli 2018 MakelaarsTip

Dit is waarom jij een verkoop makelaar moet inschakelen!

In bijna 90% van de gevallen schakelt de verkoper een verkoopmakelaar in bij de verkoop van zijn woning. Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper en behartigt zijn belangen. Zo ben je verzekerd van een goede verkoop van je huis.

De keuze om een huis te verkopen is een belangrijke beslissing voor een verkoper. Bij het verkopen van een woning is het prettig als een deskundige de verkoper begeleid en van adviezen voorziet. Omdat de makelaar de belangen van de verkoper behartigt, is het belangrijk om een makelaar te kiezen die bij de verkoper past.

Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar neemt de verkoper een aantal belangrijke zaken uit handen. De verkoopmakelaar stelt vast wat de woning waard is en adviseert een vraagprijs. Wanneer een geïnteresseerde een woning wil bekijken verzorgt óf de verkoopmakelaar óf de eigenaar van de woning de rondleiding. De makelaar verzorgt de onderhandelingen en stelt in veel gevallen de koopovereenkomst op. Eén van de belangrijkste taken van een verkoopmakelaar is een woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden.

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

  • Een verkopend makelaar adviseert tegen welke prijs de verkoper zijn huis het beste kan verkopen
  • Een verkopend makelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk
  • Een verkopend makelaar heeft meer kennis en ervaring in onderhandelingen
  • Een verkopend makelaar neemt juridische en administratieve rompslomp uit handen
  • Een verkopend makelaar adviseert de verkoper in het nemen van de juiste verkoopbeslissing

 

Benieuwd welke verkoop makelaar het beste bij jou past? Wij helpen je graag!

Beste makelaar vinden